Uprostřed ničeho podruhé

62. ročník Mezinárodního festivalu krátkých filmů BRNO16 je za dveřmi a vás jistě zajímá, jak bude letos probíhat. Máme pro vás rovnou dvě překvapení: festivalový tým se pro tento ročník odhodlal rovnou ke dvěma nečekaným krokům – prodloužit BRNO16 o jeden den a zopakovat loňské soutěžní filmy! A proč jsme se tak rozhodli?

Loňská pandemická situace, která ochromila (nejen) kina a festivaly, donutila k přesunu na jiný termín / do online prostoru většinu filmových festivalů, a ani 61. BRNO16 nebyla výjimkou. Krátké filmy vybrané do mezinárodní soutěže i Československé 16 byly tedy uvedeny pouze v online prostoru a nedostaly příležitost blýsknout se na stříbrném plátně. A to jsme se letos rozhodli napravit! Všechny ty skvělé kraťasy máte možnost zhlédnout v kinosále. A na filmy se budete moci jak dívat, tak budete mít možnosti i hlasovat o ten nejlepší, který pak obdrží diváckou cenu a finanční odměnu.

A nezůstaneme jen u soutěží! Pilně pro vás připravujeme neméně skvělý doprovodný program plný krátkých filmů v rozličných formách i žánrech. Na své si přijdou i milovníci debat, diskuzí, výstav či workshopů. Chybět nebude ani oblíbený videoherní program. Na festivalovou vlnu vás (i nás) naladí warm-up v předvečer BRNO16, pro letošek v podobě stand-upu. Festival slavnostně zakončíme v sobotu 16. 10. vyhlášeným vítězných filmů a afterparty! Projekce ale můžete navštívit i v neděli 17. 10., a to včetně bloků vítězných filmů.

Program budeme postupně zveřejňovat v sekci aktuality i na našem Facebooku a Instagramu. Pokud nechcete, aby vám něco uteklo, nezapomeňte nás sledovat. Těšíme se na vás!

Další zprávy