Brněnská 16 v plném proudu

A kde všude můžete navštívit její skvělý program? Domovským místem festivalu je Kino Art, na které se Brněnská 16 vrátila po dvou letech v exilu, které strávila například v sálu Břetislava Bakaly nebo Uměleckoprůmyslovém muzeu. V kině na Cihlářské si můžete užít mezinárodní soutěž, bloky prvního ročníku Československé 16 a samozřejmě spoustu doprovodného programu, například pásma pro děti, videoherní program, navštívit můžete i výstavu. Velký sál Artu je také místem, kde můžete potkat tvůrce, kteří přijeli o svých filmech debatovat.

Program se ale neodehrává jen na Cihlářské, soutěžní bloky, doprovodný program můžete zhlédnout i v No Artu na Radnické, kde se také koná herní kvíz, který otestuje vaše znalosti filmových her. Dalším projekčním místem je Alliance Francaise, sídlící na Moravském náměstí, která bude hostit převážně mezinárodní soutěž, vidět zde můžete také snímky vizionářů Chrise Markera a Alaina Resnaise. A konečně posledním místem je secesní Vila Löw-Beer, kde můžete vidět všechny soutěžní bloky Československé 16 nebo pásmo českých polistopadových animáků které spojuje právě téma Budoucnosti.

Brněnská 16 se na jeden večer přesune i do Prahy / Fóra pro architekturu, kde proběhne diskuzní VOD panel, v rámci kterého budou odborníci diskutovat možnosti krátkého filmu právě na této platformě.

Veškerý program najdete zde, vyberte si ten, který je vám nejbližší a vyrazte na Brněnskou 16!

Další zprávy