▶ 65. BRNO16 už se peče ✓

Věděli jste, že BRNO16 letos oslaví už 65. narozeniny? V říjnu jí náš festivalový tým nadělí pořádnou porci kraťasů. Ty nejzajímavější krátké filmy současnosti v podobě mezinárodní soutěže a Československé 16, zábavné klenoty z minulosti a pozve taky kraťasy, které slaví úspěchy i mimo kinosály, třeba ve světě videoher nebo v galeriích. A to není všechno!

I když to do podzimu vypadá jako dlouhá doba, máme plné ruce práce s hledáním, vymýšlením, debatováním a chystáním. Na dubnové poradě jsme probírali nejen všechny ty krásné filmy, které bychom vám chtěli promítnout, ale také další doprovodný program. A co pro vás chystáme?

O právě zhlédnutých filmech si s vámi rádi popovídá přítomné autorstvo v rámci QA i nad skleničkou v kavárně, nejen o kraťasech pak budeme diskutovat s mezinárodní porotou i dalšími odborníky. A pokud nebudete mít na debaty náladu, na festivalových místech budou čekat výstavy, svůj program bude hostit i Černá díra.

Festivalový tým také hledá odpovědi na palčivé otázky, jakými je třeba hudba, na kterou byste chtěli tančit před plátnem i v kavárně anebo podoba závěrečného rautu. Přípravy festivalu tedy běží na plné obrátky a my už se nemůžeme dočkat, až vám to všechno začneme představovat!

Další zprávy