⏭︎ Ukažte své kraťasy ⏮︎

Přihlašování filmů na 65. ročník BRNO16 bylo otevřeno! Pokud jste za poslední tři roky natočili krátký film do 40 minut, přihlaste ho k nám do letošní soutěže. Stačí kliknout ▶︎ SEM ◀︎ a začít vyplňovat údaje. Registrace běží do 15. června 2024.

⏸︎⏸︎⏸︎⏸︎

Radši byste se o soutěži a přihlašování nejdřív něco dozvěděli? Čtěte dál ▶︎

⏯︎ Festival BRNO16 pořádá každý rok mezinárodní soutěž krátkých filmů, do které vybírá náš dramaturgický tým 35–45 snímků. Ty se následně utkají o honorované ceny hlavní i studentské poroty, svoje ocenění uděluje i festivalové diváctvo.

⏯︎ Snímky autorských týmů z ČR a SR mohou být zařazeny i do soutěže Československá 16. Z přihlášených snímků vybírá náš tým obvykle 10–15 kraťasů, které jsou následně hodnoceny mezinárodní porotou Československé 16. Přihlášením do mezinárodní soutěže se český/slovenský film automaticky registruje i do ČS16, není třeba žádné speciální přihlášení :)

⏯︎ Do soutěží můžete přihlásit krátké snímky o maximální stopáži 40 minut, které nejsou starší tří let.

⏯︎ Cizojazyčné filmy musí obsahovat anglické titulky.

⏯︎⏯︎ Více informací o registraci filmů a účasti v soutěži najdete v sekci pro filmaře. A pokud byste měli další dotazy, ozvěte se naší dramaturgyni Janě Glocarové, která vám na e-mailu glocarova@kinoart.cz zodpoví každý dotaz ✉ Posílat dotazy nám můžete i na Facebook.

A my už se těšíme na vaše filmy ❤

Další zprávy