Archív/ 2011/ Porota

2011 Soutěžní filmy Porota Doprovodný program

Hlavní porota

Profile image

Marika Kupková

Předsedkyně poroty

Narodila se ve Vyškově, vystudovala obor teorie filmu a audiovizuální kultury a Novořecký jayzk a literaturu na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity. Kromě pedagogické činnosti, ve které se orientuje především na historii českého kinematografie, pracuje jako kurátorka Galerie Kabinet a Galerie u Dobrého pastýře, které spravuje město Brno. Podílela se také na výstavním a badatelském projektu Moravské galerie v Brně s názvem Český filmový plakát 20. století.

Profile image

Pavla Provazníková

Členka poroty

Pavla Provazníková absolvovala soukromou Vyšší odbornou školu filmovou v Písku krátkým animovaným filmem „Plavba“ v roce 1998. Poté 2 roky pracovala v Krátkém filmu ve studiu Bratři v triku. V současné době studuje obor animovaná tvorba na pražské Famu, kde dokončila bakalářské studium animovaným filmem „Please come in“. Během studia profesně spolupracuje se studiem MotionWorks v Německu jako animátor a assistent supervisora animace na projektech celovečerních kreslených filmů a televizních animovaných seriálů.
Ve své tvorbě se věnuje především všem formám 2D technologie animovaných filmů a široké škále výtvarného ztvárnění a designu postav pro 2D animované filmy (The Tap Tap – spot Party na kolečkách 2010, videoklip Mig 21 – na Zotavenou).

Profile image

Dan Nastasoiu

Člen poroty

Jeho hlavním oborem je management a produkce filmových festivalů a management kulturních projektů. V současnosti pracuje jako projektový manažer vzdělávacích programů jako např. EducaTIFF patřící pod Transilvania IFF. Dříve pomáhal připravovat nebo sám koordinoval projekty na filmových festivalech v Rumunsku, např. na International Experimental Film Festival, One World Romania nebo Green Planet Blues.

Profile image

Robert Sedláček

Člen poroty

Robert Sedláček se narodil ve Zlíně, vystudoval dokumentární tvorbu na FAMU v Praze a realizoval desítky dokumentárních filmů. O novodobé historii českého státu natočil trilogii celovečerních dokumentů Tenkrát nebo například portrét Miloše Zemana či Václava Bělohradského. Robert Sedláček je české veřejnosti ale známější jako režisér hraných filmů. Jeho debut Pravidla lži získal Českého lva za scénář. Následující film Muži v říji skvěle vystihuje typickou českou povahu v až dokumentární realitě České republiky 21. století. Hranice české mentality zkoumá i ve filmu Největší z Čechů. V roce 2011 natočil celovečerní drama Rodina je základ státu.

Profile image

Rodrigo Morales

Člen poroty

Rodrigo Morales se narodil v Bolivii. Je filmovým a televizním režisérem, který se věnuje hlavně dokumentárnímu filmu. . Pracoval v zemích bývalé Jugoslávie, na Srí Lance, v Kuvajtu a v Iráku. Kromě filmové tvorby jako novinář spolupracoval s APTN, Reuters, TVE, ZDF a dalšími médii. Přednášel filmovou režii a dokumentární tvorbu na Universidad Santo Tomás de Aquino v La Paz v Bolívii, na filmovém institutu Instituto de la Imágen v Buenos Aires v Argentině, krátkodobě na AGRFT - Divadelní, rozhlasové, filmové a televizní akademii Univerzity v Lublani, ve Slovinsku, na Univerzitě v Granadě, Španělsku, na katedře Dokumentární tvorby pražské FAMU. Od roku 2007 působí pedagogicky na Divadelní fakultě JAMU, kde vyučuje jazyk a režii audiovizuálního díla.

Studentská porota

Jaroslav Tylich, Česká republika


Juraj Machálek, Slovensko


Jessica Martinez, Portugalsko