61. BRNO16 | UPROSTŘED NIČEHO | 14.—17. 10. 2020

Mezinárodní festival krátkých filmů 60. ročníkem rozhodně neskončil a do další dekády nastupuje s tématem UPROSTŘED NIČEHO / THE MIDDLE OF NOWHERE.

Nejdůležitější částí programu budou soutěže – těšit se můžete na tradiční mezinárodní klání i druhý ročník soutěže Československá 16, do kterých můžete směle přihlašovat své krátké filmy už nyní a to pomocí formuláře. Pravidla pro přihlašování zůstávají stejná, svůj film přihlašujete pouze jednou, neměl by překročit stopáž 30 minut a měl by být natočený v posledních třech letech (2018–2020). Přihlásit můžete pouze filmy, které nevznikly na komerční bázi a pro komerční využití, přijaty nebudou reklamní šoty a publicistické filmy. Deadline pro přihlašování je 30. 6. 2020.

Na vítěze kromě nehynoucí slávy a uznání čeká i odměna hmotnější povahy, a to až 750 EUR v případě hlavní ceny. Svoji cenu uděluje i studentská porota a diváci (380 EUR) a ani vítěz Československé 16 neodejde s prázdnou (380 EUR).

Těšit se můžete i na obvyklý doprovodný program, který se ponese v duchu letošního tématu a ujistí vás, že i UPROSTŘED NIČEHO se nalézají perly v podobě skvostných krátkých filmů.

Začátek BRNO16 oslavíme tradičním warm-upem v předvečer festivalu, kdy naladíme tu správnou filmovou vlnu, na které se povezeme celé čtyři dny a která nás opustí asi až po bujarém rozloučení konajícím se poslední den BRNO16.

Jeden kousek čokolády neškodí v jakémkoliv množství a rozhodně se ho nepřejíte. A s krátkými filmy je to podobné – podíváte se na jeden, pak ještě jeden – poslední! a najednou jich zkonzumujete celou krabici. Krátkých filmů není totiž nikdy dost, přijďte se o tom přesvědčit.

Další zprávy