Soutěž pro tvůrce z ČR a SR: Je tu Československá 16!

Mezinárodní soutěž krátkých filmů se konečně dočkala dlouho očekávaného sourozence. Je to tak, k šedesátým narozeninám si Brněnská 16 nadělila soutěž, ve které budou zářit snímky talentovaných autorů z České i Slovenské republiky!

A co to znamená pro vás, autory?

Prakticky se toho pro vás moc nezmění. Svůj film registrujete pouze jednou, a to přes registrační formulář. Přijaty budou snímky do 30 minut, nekomerční povahy a natočené v letech 2017–2019. Podrobnější info zde.

V průběhu září se vám tým Brněnské 16 ozve, jestli byl váš kraťas přijat a také, zda byl vybrán do ČS 16, nebo mezinárodní soutěže. Pokud bude film vybrán do té mezinárodní, bude automaticky zařazen do Československé 16.

A vy se samozřejmě můžete přijet podívat na festival! Autory snímků vybraných do soutěže zveme do Brna na naše náklady – uhradíme vám ubytování, věnujeme akreditaci na festival, individuálně řešíme i příspěvek na dopravu. V rámci soutěže se také můžete těšit na diskuzi s diváky festivalu, mimo soutěžní program pak na skvělé doprovodné akce a festivalový tým, který vám rád ukáže zajímavá a oblíbená místa v Brně.

Výběr národní soutěže bude hodnotit tříčlenná porota, která také vybere vítězný film, jehož autor obdrží ocenění doplněné finanční cenou 400 euro.

V případě dalších dotazů nás neváhejte kontaktovat na festival@brno16.cz

A my už se těšíme na vaše filmy!

Další zprávy