Přihlaste svůj film! 60. Brněnská 16 je za dveřmi

Brněnská 16 sice letos, konkrétně 9.–12. října, oslaví 60 let, ale do důchodu se rozhodně nechystá! Umění (nepřetržitě) posiluje, Jsme (pořád) rodina, Je to (stále) boj, ale do Budoucnosti hledíme s nadšením a máme spoustu skvělých plánů. Letos pro vás máme novinku v oblasti soutěže. K tradiční mezinárodní soutěži letos přibude malý sourozenec, a to Československá 16! A co to pro vás, autory, znamená? A jak filmy vlastně přihlašovat? Odpovědi na všechny otázky, které vás napadly, a ještě víc se dozvíte v tomto textu!

• Kdy a kde se festival koná?

60. Brněnská 16 proběhne 9.–12. 10. v Brně, druhém největším městě České republiky.

• Jaký film můžu přihlásit?

Přijímáme krátké filmy, které nejsou starší než tři roky, tedy vznikly v letech 2017, 2018 a 2019, a které nejsou delší než půl hodiny. Bereme filmy, které nevznikly na komerční bázi a pro komerční využití. Nebudou přijaty reklamní šoty a publicistické filmy. Také nepřijímáme snímky, které se B16 již zúčastnily. Přihláška je bezplatná a online. Přihlášení je možné do 30. 6. 2019, filmy přihlášené po tomto datu budou automaticky zařazeny do předvýběru dalšího ročníku.

• Jak se můžu přihlásit?

Registrací a vyplněním formuláře v registračním systému a následným zasláním filmu pro předvýběr. Deadline pro přihlašování je 30. 6. 2019.

• Jak se dozvím, že byl můj film vybrán? A co potom?

Výsledky se dozvíte v průběhu září, a to e-mailem a informací ve filmovém registračním systému Brněnské 16. Filmy přijaté do mezinárodní soutěže z ČR a SR jsou automaticky zařazeny do Československé 16. Do obou soutěží se přihlašujete na základě jednoho vyplnění registračního formuláře.

Pokud bude váš film vybrán do soutěže, samozřejmě vás nebo vašeho zástupce pozveme na naše náklady do Brna! Obdržíte akreditaci, uhradíme vám ubytování. Úhrada cesty se řeší individuálně. V rámci soutěže vás také čekají diskuze o soutěžních snímcích s diváky a bezplatné doprovodné akce. A protože s našimi hosty rádi trávíme čas, vezmeme vás na některá z nejzajímavějších míst v Brně.

A pokud váš film přijat nebude, i tak vás v Brně rádi uvidíme!

• Co můžu vyhrát?

Třeba hlavní cenu, kterou uděluje mezinárodní porota a která je 800 euro. Vítěz Československé 16 získá odměnu 400 euro. Nejlepší snímek vybírá i mezinárodní studentská porota, která vítězi předá 400 euro. Svoji cenu udělují i diváci – vítěz získá 400 euro.

Rozhodnutí výběrové komise a soutěžní poroty je neodvolatelné.

• Mám další otázky nebo problém!

V případě nesnáze technického rázu se prosím ozvěte na dan@brno16.cz, jiné dotazy rádi zodpovíme na festival@brno16.cz

Další zprávy