MIDPOINT Shorts součástí BRNO16!

💚 64. ročník BRNO16 nás čeká už za dva měsíce, a tak tu pro vás máme první programové vlaštovky. Jako prvního partnera představujeme MIDPOINT Shorts, který se jako jediný v Evropě věnuje komplexně scenáristickému a projektovému vývoji krátkých filmů.

Tento unikátní program je organizován v těsném napojení na filmový průmysl a poskytuje vzdělávání kreativním týmům ve složení scénárista–režisér–producent. Kombinací hloubkové analýzy scénáře a profesionálního producentského vývoje pomáhá projektům s jejich cestou na plátna kin.

👀 A jak to funguje?
Týmy, které jsou vybrány na základě svojí přihlášky, čekají konzultace scénáře, finančního plánu a dalších kreativních materiálů i pomoc se vstupem do světa filmového průmyslu. Účastníky také čekají dva workshopy. První proběhne právě v rámci programu 64. BRNO16, druhý workshop se koná v rámci koprodukčního fóra When East Meets West v Itálii a je zakončen veřejnou prezentací projektů.

🟢 Týmy se skvělými nápady na krátký film se synopsí připravenou na ploše můžou s programem Shorts přivést svůj kraťas k životu. Kromě kreativního vývoje i dramaturgie nabízí také konzultace a vzdělávání producentů, distribuční strategie, trénink prezentačních dovedností (pitching), festivalových strategií, propagace, financování či sales. Vybraní absolventi programu mají pak po dokončení projektu jedinečnou šanci zúčastnit se platformy Focus WiP (Cannes Court Métrage) v rámci filmového festivalu v Cannes a prezentovat svůj krátký film ve fázi postprodukce.

💜 Tým MIDPOINT Shorts se už těší na setkání s vybranými filmovými profesionály na festivalu BRNO16! 😊

🟣 MIDPOINT Shorts je realizován s finanční podporou Ministerstva kultury České republiky a Státního fondu kinematografie. Partnery programu jsou When East Meets West, BRNO16 a Filmový festival v Terstu. Program je realizován ve spolupráci s Cannes Court Métrage. MIDPOINT Institute působí pod záštitou Akademie múzických umění v Praze.

Další zprávy