63. BRNO16 čeká na váš film

Máte krátký film? A mohli bychom ho vidět? Tak ho nezapomeňte přihlásit do soutěže krátkých filmů 63. BRNO16!

🟢 Svůj snímek přihlásíte vyplněním registračního formuláře ZDE, a to do 30. 6. 2022. Přihláška je bezplatná. Filmy přihlášené po tomto datu budou automaticky zařazeny do předvýběru dalšího ročníku.

🔵 Přijímáme snímky natočené v posledních třech letech (2020–2022), které nevznikly na komerční bázi a pro komerční využití. Přijaty tedy nebudou reklamní šoty a publicistické filmy. Váš snímek by také neměl překročit 30minutovou stopáž. Podrobné informace najdete na stránce pro filmaře.

🟣 Pokud jste svůj krátký film již přihlásili na 62. ročník, nezadávejte ho prosím znovu, počítáme s ním.

🔴 Přihlášené snímky následně zhlédnout dramaturgové festivalu a vyberou ty, které budou zařazeny do mezinárodní soutěže 63. BRNO16, případně Československé 16 (snímky autorů z ČR a SR). Do obou soutěží se přihlašujete na základě jednoho vyplnění registračního formuláře.

🟠 Jestli byl přihlášený film vybrán do soutěže vám dáme vědět v průběhu září, a to e-mailem a informací v registračním systému BRNO16.

🟡 Autory vybraných snímků pozveme do Brna, věnujeme jim akreditaci a uhradíme ubytování. V rámci festivalu je pak také čekají diskuze s diváky i bezplatné doprovodné akce. S našimi hosty rádi trávíme čas a pravidelně je bereme na některá z nejzajímavějších míst v Brně.

⚪️ Soutěžní snímky budou během festivalu hodnotit poroty, které udělují několik ocenění. Vítězné kraťasy čekají ovace, filmová sláva a finanční odměna, a to až 750 EUR v případě hlavní ceny. Filmy, které si získají srdce studentské poroty nebo poroty Československé 16, získají odměnu 380 EUR. Svoji cenu udělují také festivaloví diváci, kteří svým hlasováním odmění jeden snímek cenou spojenou s 380 EUR. Rozhodnutí výběrové komise a soutěžní poroty je neodvolatelné.

Pokud byste měli nějaké dotazy, pište prosím na festival@brno16. A my už se na všechny vaše kráťasy moc těšíme! 💜

Other news