59. ročník Brněnské 16 už zná své vítěze!

Ceremoniál skončil, všechny ceny a ocenění jsou rozdány! Hlavní cenu získal film Zvíře (režie Bahman Ark a Bahram Ark), Cenu studentské poroty HOVNO2028 (režie Jan-Karel Pavlík) a cenu diváků Čuník (režie Carlota Pereda). Porota udělila také čtyři Čestná uznání, a to snímkům Hranice alchymie (Stacey Steers), Hoissuru (Armand Rovira), Pán (Anna Roller) a Tygr (Mikko Myllylahti).

Zvíře
Mlčenlivý film o nutkání překračovat vymezené hranice. A to nejen státní, obehnané plotem a ostnatým drátem, ale také o překračování hranic vlastní tělesnosti. Muž, který chce přejít přes hranice, se rozhodne své tělo zamaskovat do beraní kůže.

HOVNO2028
Blíží se další světová válka a mladý rozhněvaný muž po sobě chce zanechat poselství příštím generacím. Energicky vzteklá generační výpověď z roku 2028 od J. K. Pavlíka (Cahuenga) o „každodenním životě, chození na technopárty a plácání obřího hovna“.

Čuník
Má pár kilo navíc a okolní holky jí říkají „čuníku“. Výlet na bazén se pro Sáru změní v noční můru, když se tam objeví nejen šikanující děvčata, ale také podivný osamělý muž. Najednou už to není jen podivně pokroucená hra, jde skutečně o život. Kdo je ale hrdina a kdo záporák?

Další zprávy